sua_m(3)Statele Unite ale Americii se vor coordona cu partenerii europeni pentru primirea de refugiaţi, după cum a anunţat ambasadorul american în Israel.

Mulţi refugiaţi din Siria au ajuns în ţările arabe sărace, care nu au resursele necesare pentru a-i adăposti şi continuă valul de migraţie spre Europa. Ambasadorul Statelor Unite în Israel a declarat că Washingtonul are consultări cu partenerii europeni pentru găsirea unor soluţii la problema refugiaţilor sirieni.

În timpul unei reuniuni la Raad, ambasadorul Dan Shapiro a spus că în ultimii ani au fost integraţi în Statele Unite refugiaţi din Siria şi alte ţări ale Orientului Mijlociu. Este posibilă primirea unor noi refugiaţi în coordonare cu ţările europene.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, afirmă că ţara sa este dispusă să discute cu toate ţările din regiune şi altele în legătură cu situaţia din Siria. Afirmaţia a fost făcută într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Austriei, Heinz Fischer, aflat într-o vizită controversată la Teheran.

Aproape patru milioane de refugiaţi sirieni care se află în Turcia, Liban şi Iordania au nevoie de ajutor umanitar, existând riscul unui flux de migraţie continuu, care poate sufoca Europa. Ţările bogate din zona Golfului Persic nu au abosorbit refugiaţi. Regimul de la Damasc priveşte ca spectator noul val de refugiaţi sirieni care s-a pornit după acordul nuclear cu Teheranul. Iranul este principalul sprijinitor al lui Assad, împreună cu preşedintele Rusiei, Vladmimir Putin.

Surse diplomatice au indicat de asemenea că Rusia îşi sporeşte prezenţa militară în Siria.

Sursa: romania-actualitati.ro