Preşedintele american Donald Trump a decretat stare de dezastru major în statul New York, cel mai afectat de epidemia de coronavirus şi ar putea lua aceeaşi decizie şi în ce priveşte California.

Măsura permite ajutoare suplimentare din partea guvernului federal. Preşedintele Trump a respins însă instituirea unei carantine extinse în toată ţara, chiar dacă în urma deciziilor statale, un american din cinci este consemnat la domiciliu. Epidemia din Statele Unite a făcut 230 morţi, din peste 18.500 de cazuri de contaminare. 

Cu mai mulți de 10.356 de cazuri confirmate, aproape jumătate din cazurile noului coronavirus în Statele Unite, oficialii și medicii statului New York au dat semnale de alarmă despre iminența lipsei de resurse de paturi de spital și de aparate respiratorii. Ieri dimineață, autoritățile au raportat 6.211 cazuri confirmate de noul coronavirus în New York City, cu 1.800 mai multe decât în ziua precedentă.

Pe de altă parte, în conferința de presă de ieri de la Casa Albă, președintele Trump a spus că noul plan pentru stimulente economice masive va fi votat probabil luni de Congres. El ar urma să se ridice la 2.000 de miliarde de dolari. Între timp, ‘Goldman Sachs’ a avertizat în legătură cu o bruscă și istorică pierdere a locurilor de muncă.

romania-actualitati.ro