Spitalele franceze sunt aproape saturate

Franţa, care se confruntă cu riscul unei penurii de material medical, a primit un prim transport chinez cu 100 de tone de echipamente, inclusiv măştile de protecţie atât de cerute.

Spitalele franceze sunt aproape saturate, chiar dacă sunt internaţi doar jumătate din numărul celor contaminaţi cu noul coronavirus, după cum transmite corespondenta RRA la Paris, Daniela Coman: “În spitalele din Franţa sunt internaţi aproximativ 20.000 de pacienţi contaminaţi cu coronavirus din cele peste 40.000 de cazuri confirmate.

Peste 4.600 dintre aceştia sunt la Terapie Intensivă, îngrijirea lor punând o presiune enormă pe personalul medical.

Săptămâna trecută, cazurile grave au crescut în medie cu aproximativ 10% în fiecare zi.

Potrivit autorităţilor sanitare franceze, acesta este cel mai important indicator de urmărit, deoarece reflectă dinamica epidemiei.

Dacă măsurile de izolare şi de distanţare socială au fost respectate, ar trebui să observăm o reducere a numărului de persoane care intră la Terapie Intensivă până la sfârşitul săptămânii – aprecia un oficial din Ministerul Sănătăţii.

Alsacia şi regiunea pariziană se confruntă cu cele mai multe cazuri grave, cu riscul să sufoce serviciile de reanimare ale spitalelor.

Aproximativ 50 de pacienţi au fost transferaţi, ieri, din mai multe spitale alsaciene în oraşe din vestul ţării, cu două trenuri de mare viteză transformate în secţii de Terapie Intensivă, precum şi în Germania, cu un avion militar german şi cu elicoptere de luptă franceze.

Tot ieri, a sosit şi primul avion cargo din China, cu 100 de tone de echipament medical, dintre care 5,5 milioane de măşti din cele un miliard comandate de guvernul francez.”


Pe de altă parte, Ministerul francez de Interne a anunţat că rata violenţei domestice a crescut cu peste 30% de când populaţia a fost consemnată la domiciliu pentru contracararea epidemiei de coronavirus.

Datele acoperă, însă, doar oraşele cu peste 20.000 de locuitori.

Ministrul de interne a spus că vor fi luate măsuri pentru a permite victimelor să ceară mai lesne ajutor pe durata carantinei.

romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles