În Spania se impun din nou restricţii din cauza numărului prea mare de cazuri de COVID între tineri. În Catalonia, de vineri se închid din nou discotecile, pentru a opri al cincilea val al pandemiei.

În Madrid, autorităţile vor lansa campania de vaccinare a tinerilor peste 16 ani începând de lunea viitoare.

După nici două săptămâni de la redeschiderea discotecilor în regiunea Catalonia, acestea își vor închide din nou porțile din cauza numărului prea mare de contaminări între tineri. În plus, cele care au spațiu în aer liber trebuie să închidă la ora 3:00 în loc de 3:30.

Un purtător de cuvânt al guvernului regional a spus că interacțiunea socială trebuie oprită deoarece pandemia este încă o problemă, dar proprietarii localurilor de noapte preferă soluția testelor rapide ca o condiție de acces, pentru a salva ce a mai rămas din afacerile și așa afectate de restricții.

În regiunea Madrid, autoritățile au anunțat că, de luni, tinerii cu vârsta peste 16 ani vor putea fi vaccinați prin sistemul de autoprogramare, o facilitate care se va activa încă de vineri pentru cei din grupa de vârstă 25 – 29 de ani. Incidența la nivel național s-a dublat în numai o săptămână, ajungând la peste 200 de cazuri la 100.000 de locuitori, plasând opt din cele 17 regiuni spaniole în poziția de risc ridicat din punct de vedere epidemiologic.