Spania: Guvernul a decis să nu instituie stare de urgenţă #coronavirus

În Spania, unde numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a ajuns la 3.000, guvernul a decis să nu instituie totuşi stare de urgenţă, dar treptat toate regiunile închid şcoli şi instituţii publice.

Guvernul a aprobat astăzi în ședință extraordinară ajutoare pentru firmele mici și mijlocii din domeniul turistic și al transporturilor, dar și fonduri speciale pentru sănătate în valoare de 3,8 miliarde de euro.

Premierul a făcut apel la responsabilitate din partea cetățenilor, insistând să nu părăsească domiciliul decât dacă este necesar sau inevitabil.

Într-o conferință de presă inedită, fără prezența ziariştilor, pentru a preveni contractarea și răspândirea virusului Pedro Sánchez a evitat să anunțe măsuri ca declararea stării de urgență sau închiderea Madridului, precizând că toate deciziile se iau în funcție de evoluția epidemie și ținând cont de părerea experților.

Ministerul Consumului urmărește posibila majorare a prețurilor la produsele de bază sau medicale pentru a proteja consumatorii de abuzuri.

În următoarele ore, Casa Regală va da publicității rezultatele testelor de coronavirus la care șeful statului și soția lui s-au supus, după ce ministrul egalității, Irene Montero, a anunțat că este infectată.

Doamna Montero a însoțit-o pe regina Letizia la un eveniment, vinerea trecută, iar familia regală urmează protocolul impuse de autoritățile medicale.

Sursa – romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles