Șofer român de TIR condamnat la șase luni de închisoare în Franța și amendat cu 10.000 de euro

Un şofer român de TIR a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 10.000 de euro, după ce a fost descoperit că a trecut de 91 de ori prin punctele de taxare fără să plătească.

Conform publicației franceze midilibre.fr, românul a fost prins pe 20 aprilie la o staţie de taxare de pe autostradă de care a trecut fără să plătească şi a fost arestat.

Polițștii francezi au descoperit apoi că din anul 2016 până în anul 2019 acesta trecuse de nu mai puțin de 91 de ori prin puncte de taxare din Franța fără să achite taxele cuvenite.

Românul punea în practică două metode de trecere a barierelor fără să achite suma necesară. Una dintre ele era aceea de a se apropia foarte încet de barieră şi să o forţeze până se declanşa ridicătorul, iar cealalt, denumită „trenul mic”, consta în apropierea de maşina din faţa lui şi trecerea imediat după aceasta.

Românul a recunoscut totul  în fața judecătorilor  și explicat că șeful său îi dădea  de 800 de euro în numerar pentru taxe și că economisea o parte din acești bani prin acest procedeu.

Românul a primit o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare, iar suma pe care o datorează celor care administrează autostrăzile este de 10.000 de euro. În plus, compania care l-a angajat, Vinci Autoroutes, a declarat o daună de 28.600 de euro, deoarece camionul a fost confiscat.

De același autor

Related Articles