Un șofer român în vârstă de doar  20 de ani care a fost oprit de polițiștii de frontieră britanici la Dover, pe 16 martie a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare după ce a fost prins că transporta imigranți ilegali, a transmis marți, 16 aprilie, BBC.

Românul, pe nume Liviu Borobeică,a încercat să introducă în Marea Britanie șapte imigranți, inclusiv doi copii, folosind un compartiment secret din interiorul micobuzului său.

În microbuzul pe care acesta pe care îl conducea se aflau și cinci pasageri legali. „Când ofițerii au căutat vehiculul, au descoperit că a fost creat un perete fals între scaunele pasagerilor din spate și zona de bagaje. În interiorul partiției erau șapte persoane, inclusiv doi minori”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne pentru publicația mai sus citată.

Liviu Borobeică a fost arestat și a pledat vinovat la Curtea din Canterbury la acuzația de asistare a imigrației ilegale în Marea Britanie. Pentru fapta lui a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare.

Paul Morgan, director în Poliția de Frontieră pentru Europa de sud-est, a declarat: „Autovehiculul a fost adaptat pentru contrabandă. Nu exista nicio cale ca oamenii să fie ascunși în interiorul partiției fără asistență externă. Scaunele din spate, care au fost înșurubate, trebuiau scoase pentru a avea acces în compartiment”.