Sistemul de sănătate britanic nu mai face faţă cererii de teste COVID-19

 În Marea Britanie, ţara europeană în care s-a înregistrat cel mai mare număr de decese, peste 41.000, sistemul de sănătate nu mai poate răspunde la cererea de teste, iar guvernul a anunţat că pentru moment le va raţionaliza.

De mai multe zile este aproape imposibil pentru mii de britanici cu simptome de coronavirus să-şi facă o rezervare pentru un test, care este oferit gratuit. Numărul de solicitări a crescut atât de mult, încât sistemul nu mai face faţă. Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, spune că până acum au fost efectuate în Marea Britanie 20 de milioane de teste pentru COVID-19, însă recunoaşte că în acest moment sistemul are probleme.

Matt Hancock: Pe măsură ce extindem capacitatea, lucrăm non-stop ca să ne asigurăm că toţi cei care au nevoie de un test pot obţine unul, dar este cunoscut faptul că există dificultăţi operaţionale şi lucrăm din greu ca să le rezolvăm.

Matt Hancock susţine că ar fi multe cereri pentru teste COVID-19 din partea celor care nu ar avea nevoie de ele. Opoziţia, prin vocea lui Jonathan Ashworth, ministrul din umbră al sănătăţii, a declarat că guvernul trebuia să se aştepte la aceste probleme.

Jonathan Ashworth: Când şcolile se redeschid şi oamenii se întorc la serviciu, iar distanţarea socială devine mai dificilă, numărul infecţiilor creşte. Creşterea numărului de teste este inevitabilă. De ce ministrul sănătăţii nu a folosit perioada verii să extindă semnificativ capacitatea laboratoarelor?

Ministrul sănătăţii spune că va dura câteva săptămâni ca problemele legate de testarea pentru coronavirus să fie rezolvate, şi din acest motiv testele vor fi raţionalizate. Cadrele medicale şi persoanele din căminele de bătrâni vor avea prioritate. RADOR

Cele mai citite

Related Articles