Șeful diplomației maghiare, Péter Szijjártó, a vizitat Israelul

  Şeful diplomaţiei de la Budapesta, Péter Szijjártó, a declarat în Israel că Ungaria este împotriva prejudecăţilor anti-israeliene de la organismele ONU şi din Uniunea Europeană.

El a insistat că Ungaria pledează pentru întrunirea Consiliului de Asociere Israel- Uniunea Europeană şi a criticat poziţia unor ţări care leagă activitatea Consiliului de Asociere cu procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Într-o vizită în Israel, care a durat mai puţin de o zi, ministrul ungar de externe a exprimat susţinerea ţării sale pentru Israel şi a declarat că Budapesta s-a angajat să lupte împotriva prejudecăţilor anti-israeliene de la Organizaţia Naţiunilor Unite şi din Uniunea Europeană.

  Atât la ONU, cât şi în Uniunea Europeană, în multe situaţii sunt poziţii părtinitoare împotriva Israelului.
 
Şeful diplomaţiei de la Budapesta a venit în Israel pentru a pregăti vizita premierului Benjamin Netanyahu în Ungaria, care va avea loc în perioada 18-19 iulie.

Va fi prima vizită a unui premier israelian, după ce Budapesta a restabilit legăturile cu statul Israel în 1989.

Se aşteaptă ca acel Consiliu de Asociere Uniunea Europeană-Israel, care nu s-a mai întrunit din 2012, să fie convocat.
 
Şeful diplomaţiei de la Budapesta, citat de presa israeliană, a declarat că Ungaria este printre puţinele ţări europene, care aspiră la convocarea Consiliului de Asociere şi este inacceptabil şi nedrept pentru Israel dacă nu se întâmplă acest lucru, a adăugat el.

De asemenea, Péter Szijjártó consideră că este o greşeală faptul că unele ţări europene amestecă activitatea Consiliului de Asociere cu procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Ungaria este una din cele trei ţări europene care s-au opus etichetării produselor israeliene. RRA

Cele mai citite

Related Articles