masini zapada

Joi, 9 ianuarie 2013

Valul de frig care a pus stăpânire pe Statele Unite şi Canada în ultimele zile a început să scadă în intensitate. Meteorologii anunţă că temperaturile revin în următoarele zile la normal în cea mai mare parte a teritoriului american, după ce marţi în 50 de oraşe au fost înregistrate cele mai scăzute valori din ultimii 20 de ani. Cel puţin 21 de oameni au murit din cauza frigului şi a ninsorilor puternice. Pagubele provocate de vremea rea sunt estimate la aproape 5 miliarde de dolari.

Marţi, 7 ianuarie 2013

Temperaturi extrem de scăzute au afectat ieri centrul Statelor Unite şi Canada.  Mii de şcoli au fost închise, iar numeroase locuinţe au rămas fără curent electric din cauza valului de frig polar. Au fost minus 38 de grade în statul american Minnessota, dar din cauza vântului frigul a fost resimţit şi mai puternic. Aproximativ 16 persoane şi-au pierdut viaţa până acum.

Duminică, 5 ianuarie 2013

Cetăţenii din nord-estul Statelor Unite au fost avertizaţi să se aştepte la mai multe zile cu frig extrem, în care temperaturile ar urma să coboare şi până la minus 50 de grade. Autorităţile din numeroase state au anunţat că şcolile sunt închise mâine, iar oamenii şi în special copiii au fost sfătuiţi să rămână în case. La Chicago sunt aşteptate astăzi minus 30 de grade. Întreaga regiune s-a confruntat de la începutul anului şi cu ninsori deosebit de abundente – de până la 60 de centimetri -, unele autostrăzi rămân închise şi mii de zboruri sunt în continuare anulate. În estul Canadei peste 100 de mii de oameni nu au curent electric din cauza ninsorilor, iar în Quebec s-au întregistrat deja minus 44 de grade – transmite France Presse.