Scandalos! O tânără de 24 de ani va fi eutanasiată, deşi e perfect sănătoasă

injectie-letala-eutanasiere

O tânără în vârstă de 24 de ani din Belgia, care suferă de depresie, a obţinut dreptul de a fi eutanasiată în această vară. Tânăra nu suferă de vreo boală în stadiu terminal, fiind perfect sănătoasă din punct de vedere fizic.

Belgianca a cerut şi a primit dreptul de ai fi administrată o injecţie letală după ce şi-a petrecut adolescenţa şi ţinereţea suferind de gânduri suicidale.

Tânăra a fost internată în instituţii psihiatrice de la vârsta de 21 de ani, s-a automutilat şi a avut câteva tentative de sinucidere. „Dacă aş fi avut de ales, aş fi ales o viaţă suportabilă, dar am încercat totul, fără succes”, spune aceasta, care a explicat că suferă de o „lehamite de viaţă profundă”, scrie Hotnews.ro.

În Belgia, eutanasia a fost legalizată în anul 2002 si, spre deosebire de alte ţări unde nu este permisă, legea prevede ca doar persoanele care suferă de o boală în stadiu terminal pot face o astfel de solicitare. Un belgian poate avea acces la eutanasie în cazul în care suferinţa sa psihică este constantă, insuportabilă şi de neoprit. În cazul tinerei, o comisie formată din 3 medici a aprobat cererea de eutanasiere, motivul fiind suferinţă psihică a acesteia.

Sursa: Hotnews.ro

De același autor

Related Articles