Şapte bărbaţi au fost arestaţi pentru că plănuiau un atentat major în Olanda!

Şapte bărbaţi au fost arestaţi ieri în Olanda, suspectaţi de plănuirea unui atac extremist la scară mare, pe care procuratura afirmă că l-a dejucat în urma unei investigaţii ce a durat o lună de zile, relatează The Associated Press.

Procuratura olandeză a anunţat într-un comunicat că poliţişti puternic înarmaţi i-au arestat pe cei şapte bărbaţi la Arnhem, la aproximativ 100 de kilometri sud de Amsterdam, şi Weert, în sudul Olandei, în apropiere de frontiera cu Germania şi Belgia.Ancheta a fost lansată de către serviciile de informaţii, care au sugerat că presupusul lider al celulei, un bărbat în vârstă de 34 de ani, de origine irakiană, voia să comită un atentat la locul de desfăşurare a unui eveniment şi să provoace multe victime, se arată în comunicat.Suspecţii ar fi vrut să folosească centuri explozive şi puşti de asalt la acest eveniment şi ar fi plănuit să detoneze o maşină-capcană la altă adresă, precizează procuratura. O anchetă cu privire la eventuale ţinte se află în curs.

Bărbaţii au încercat să obţină puşti de asalt de tip AK-47, arme de mână, centuri explozive, grenade şi materiale în vederea confecţionării de bombe şi căutau oportunităţi de a se antrena cu asemenea arme, se arată în comunicat.

Suspecţii urmează să fie prezentaţi în faţa unui judecător de instrucţie vineri, într-o şedinţă cu uşile închise.

Biroul coordonatorului olandez al luptei împotriva terorismului a anunţat într-un mesaj pe Twitter că presupusul complot corespunde profilului ameninţării actuale din Olanda, care se află la nivelul patru pe o scală de cinci. Biroul nu a crescut nivelul ameninţării în urma dejucării complotului.

sursa: news.ro

 

Cele mai citite

Related Articles