În zona oraşului vechi al Ierusalimului sunt în vigoare măsuri drastice de securitate cu restricţii de circulaţie şi de acces pe locurile sfinte musulmane.

După incidentul de dimineaţă cu arme de foc pe Esplanada Moscheelor a fost oprit accesul fidelilor musulmani, o măsură temporară care are ca scop evitarea escaladării situaţiei, după cum relatează corespondentul Radio România, Dragoş Ciocîrlan.

Dragoş Ciocîrlan: Doi poliţişti au fost ucişi şi un al treilea este rănit într-un atac terorist care a avut loc dimineaţă, la Poarta Leilor din oraşul vechi al Ierusalimului. Atacatorii au folosit puşti artizanale. Poliţia a publicat imaginile camerelor de supraveghere. Atacatorii au încercat să fugă spre moschei pentru a se ascunde, dar au fost neutralizaţi de forţele de securitate. Ei au fost identificaţi ca fiind locuitori arabi din Umelhafen, o localitate din nordul Israelului. În urma atacului a fost oprit accesul fidelilor musulmani la rugăciunile de vineri în moscheele de pe Muntele Templului din Ierusalim.