România şi Serbia analizează cum pot construi împreună o autostradă între Belgrad şi Timişoara

tm-beograd

Premierii României şi Serbiei, Victor Ponta şi Alexander Vucic, au convenit, joi, la Belgrad, ca miniştrii de resort din cele două ţări să stabilească până la 1 septembrie cele mai bune modalităţi de finanţare a unei autostrăzi de aproximativ 100 de kilometri între Belgrad şi Timişoara.

Ponta şi Vucic au discutat despre necesitatea îmbunătăţirii relaţiilor economice bilaterale, dezvoltarea infrastructurii fiind o necesitate în acest scop.

Una din ideile principale a fost aceea de a avea până la 1 septembrie din partea celor doi miniştri o situaţie foarte clară referitoare la o autostradă, un drum express între Timişoara şi Belgrad, care sunt costurile, care este modul de finanţare. Împreună putem să dezvoltăm asemenea proiecte de infrastructură, care nu au mai fost făcute între România şi Serbia, cred, de 40 sau 50 de ani”, a declarat Ponta.

Vucic a precizat că autostrada ar urma să aibă o lungime de până la 100 de kilometri şi a subliniat că Serbia are probleme de finanţare, având în vedere datoria sa publică.

Premierul sârb a remarcat, de asemenea, importanţa interconectării energetice a celor două ţări.

Cei doi premieri au discutat cu acest prilej şi despre proiectele care pot fi dezvoltate din fonduri europene în cadrul Strategiei Dunării.

Sursa: infoo.ro, stiriROL.ro

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles