Români arestaţi în Italia sub acuzaţia de crimă

arest_Italia

Trei tineri români, cu vârste cuprinse între 24 si 26 de ani, au fost arestaţi la Roma pentru uciderea unui medic şi politician italian în vârsta de 71 de ani, relatează duminică La Repubblica în ediţia sa online.

Medicul, Lucio Giacomoni, a fost găsit mort în noaptea de vineri spre sâmbătă de poliţişti în baia vilei sale izolate din comuna Mentana, în provincia Roma. Victima avea faţa tumefiată, iar corpul era plin de echimoze.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii au reţinut trei suspecţi – imigranţi români. Se pare că a fost vorba de o spargere care s-a terminat tragic. Cei trei tineri români au crezut că vor găsi în vila o suma considerabilă de bani, circa 20.000 de euro, potrivit anchetatorilor.

Cei trei români auziseră că medicul obişnuia să plătească cash şi s-au gândit că vor găsi mulţi bani în locuinţa sa. În cele din urmă, nu au furat decât ceva mai putin de 2.000 de euro, plus o tabletă şi un iPhone.

Lucio Giacomoni era un cunoscut politician local, consilier în Mentana şi reprezentant al partidului Forza Italia. Era divorţat din 2006 şi avea copii şi nepoţi.

În vila cu el se mai afla o femeie din Republica Moldova, mult mai tânăra. Ea a fost interogată mai multe ore de poliţie şi i-a descris pe cei trei atacatori. Cu ajutorul informaţiilor oferite de ea, poliţia a reuşit sa-i reţină pe cei trei români, asupra carora au fost găsite obiecte ale victimei.

Tânara a povestit că a fost sechestrată şi imobilizată, apoi luată cu maşina de agresori, fiind abandonată la circa un kilometru de vilă, unde s-a întors pe joş motiv pentru care nu a putut anunţa imediat poliţia.

 

sursa: Agerpres

sursa foto : bzi.ro

De același autor

Related Articles