Românce prinse în plasa „sclaviei moderne”

prostitute_curveUn raport al Ministerului de Interne de la Londra arată că există până la 13 mii de victime ale „sclaviei moderne”, iar multe dintre ele provin din România.

Printre victime se află femei forţate să se prostitueze sau femei lipsite de libertate pentru a lucra la domiciliu.

Ministerul britanic de Interne susţine că a adoptat mai multe măsuri pentru a combate fenomenul.

„A venit timpul pentru o acţiune concertată, coordonată”, afirmă ministrul Teresa May.

„Colaborând cu numeroşi parteneri, Londra vrea să intensifice lupta împotriva sclaviei moderne pentru a pune capăt suferinţei unor persoane nevinovate”, mai spune oficialul englez.

Mai grav decât se estimase

Estimarea Departamentului pentru Imigraţie, Securitate, Lege şi Ordine din Guvernul britanic asupra numărului victimelor sclaviei moderne, 13 mii de persoane, este mult mai gravă decât cea a Centrului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, care avansa un număr de doar 2.700, conform unor informaţii publicate anterior de presa engleză.

Unii diplomaţi din Marea Britanie abuzează de prerogativele pe care le au, pentru a trafica lucrători la domiciliu, care locuiesc şi muncesc în condiţii inumane, se mai arată în raport.

Potrivit acestuia, victimele sclaviei moderne provin din peste 100 de ţări.

Majoritatea dintre ele sunt originare din Albania, Nigeria, Vietnam şi România, în timp ce unele sunt născute în Marea Britanie, mai relatează BBC. Radio România Actualităţi

Foto: www.newsbv.ro

De același autor

Related Articles