Rezultatul Brexit-ului:premierul David Cameron va demisiona

Premierul David Cameron a anunţat că va demisiona începând din octombrie, ca urmare a votului majoritar la referendum pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Declaratia premierului David Cameron a vizat în primul rând sa calmeze toate partile care acum privesc cu îngrijorare rezultatul votului, în primul rând, tabara învingatoare, Brexit, spunând ca majoritatea pe care a obtinut-o va fi respectata, apoi pe investitorii din economia britanica si pietele financiare, unde lira sterlina fluctueaza puternic. Si,nu în ultimul rând, pe britanicii din strainatate, dar si pe strainii care traiesc aici. El a anuntaţ totodata, si ca îsi depune mandatul de prim-ministru.

David Cameron: Poporul britanic a votat sa parasim UE si vointa lui trebuie respectata. Aceasta vointa este o cerinta care trebuie îndeplinita si nu poate exista vreo îndoiala asupra rezultatului votului. Vreau sa dau asigurari pietelor si investitorilor ca economia britanica este puternica. Si vreau sa le dau asigurari britanicilor care traiesc în strainatate si strainilor care traiesc aici ca nu vor avea loc schimbari imediate în viata lor. Cred ca tara are nevoie de o conducere proaspata, care sa conduca acest proces. Voi face tot ce îmi sta în putinta pentru a stabiliza nava în urmatoarele saptamâni si luni, dar nu cred ca ar fi corect ca eu sa ramân capitanul care va conduce nava la urmatoarea destinatie.

Premierul spune ca a informat-o pe Regina Elisabeta a II-a de deciziile sale si ca guvernatorul Bancii Angliei va sustine acum, în curând, o declaratie asupra masurilor imediate care se iau.

Luni va fi o noua sedinta a Guvernului britanic, iar David Cameron a anuntat si ca va merge saptamâna viitoare sa le prezinte rezultatul votului liderilor europeni.

foto:wikipedia.org

De același autor

Related Articles