Rezidenţii din Italia nu mai pot merge cu maşini înregistrate în alte ţări

Cetăţenii străini cu rezidenţă în Italia nu mai pot circula cu maşini înregistrate în alte ţări, potrivit noului decret al siguranţei.

Cei peste 1,2 milioane de români rezidenţi în Peninsulă sunt afectaţi de această măsură.

Normele care interzic unui străin rezident de cel puţin 60 de zile în Peninsulă să conducă pe teritoriul italian maşini cu numere străine a intrat în vigoare de la 4 decembrie. Este vorba de o lege din aşa-numitul Decret al siguranţei, cunoscut ca Decretul Salvini, după numele ministrului de interne şi vicepremierului Matteo Salvini. Cea mai mare parte a conaţionalilor noştri, de frică să nu rămână fără maşini sau să primească amenzi, evită să folosească autoturismul personal în marile oraşe.

Autorităţile române urmăresc cu atenţie modificările legislative introduse în Italia cu privire la maşinile înmatriculate în altă ţară ale cetăţenilor rezidenţi străini.

Potrivit unui comunicat de la Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României şi oficiile consulare din Peninsulă acţionează pentru a preîntâmpina posibile discriminări ale cetăţenilor români şi vor acorda asistenţă consulară în cazul în care se vor constata măsuri abuzive din partea autorităţilor locale în aplicarea noilor prevederi legislative.