Restricții în Milwaukee, după nopțile de violență

După două nopţi de proteste violente, autorităţile din Milwaukee au instituit restricţii de circulaţie. Tinerii cu vârsta sub 18 ani nu au voie să iasă pe străzi după ora 22, în caz contrar riscând să ajungă în arest.

Măsura a fost luată după ce 11 poliţişti au fost răniţi şi 28 de persoane au fost arestate în cele două nopţi de proteste declanşate de uciderea unui suspect de culoare de către poliţişti.

Cel puţin 30 de focuri de armă au răsunat în cea de a doua noapte de proteste, iar o persoană a fost rănită. Cinci magazine şi o benzinărie, dar şi mai multe maşini de poliţie au fost incendiate.

Guvernatorul a mobilizat Garda Naţională, dar în cele din urmă nu a fost nevoie de intervenţia acesteia. Potrivit presei, Milwaukee este unul dintre oraşele americane cu cel mai mare grad de segregare rasială.

Protestele violente au început după ce poliţiştii au împuşcat mortal un tânăr de culoare. Acesta fusese oprit în trafic, dar a fugit din maşină. Forţele de ordine au pornit imediat în urmărirea lui pe jos, iar când suspectul a scos o armă, poliţiştii au tras şi l-au ucis.

Sursa: digi24.ro