Republica Moldova: Focuri de armă la aeroportul din Chişinău; doi morţi şi un rănit

Un incident armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chişinău, unde un cetăţean străin căruia i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova a deschis focul cu arma sustrasă unui poliţist, a ucis un angajat de securitate aeroportuară şi un poliţist de frontieră, rănind de asemenea un pasager, iar în cele din urmă a fost capturat, relatează presa de peste Prut şi agenţia Reuters.

Potrivit publicaţiei Ziarul de Gardă, un bărbat care a sosit cu un zbor din Turcia a deschis focul şi s-a baricadat ulterior într-o încăpere a aeroportului. Iniţial, cel puţin un poliţist de frontieră a fost rănit, iar aeroportul a fost evacuat şi unitatea specială a poliţiei a intervenit.

Conform Jurnal.md, este vorba despre un cetăţean străin căruia i-ar fi fost refuzată intrarea în ţară ‘din considerente de securitate’, după cum a precizat ulterior premierul Dorin Recean. În timp ce pasagerul era condus pentru efectuarea formalităţilor de returnare din ţară el a reuşit să deposedeze de armă un poliţist de frontieră şi apoi a deschis focul.

Ministerul moldovean de Interne a confirmat două persoane au fost ucise, un angajat de securitate aeroportuară şi un poliţist de frontieră, iar atacatorul a fost capturat şi este rănit. Acesta este un cetăţean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani. De asemenea, un pasager a fost rănit.

La Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc un incident armat în care unui cetăţean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoţirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui poliţist de frontieră şi a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat şi încătuşat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuaţi din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situaţiei la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea şi ordinea publică la aeroport‘, a comunicat Ministerul de Interne.

‘Transmit sincere condoleanţe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar’, a declarat premierul Recean. ‘Instituţiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securităţii şi ordinii publice’, a adăugat acesta.

Agerpres

Foto Radio Chisinau

Cele mai citite

Related Articles