Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, afirmă că relaţiile de securitate dintre Ierusalim şi Washington sunt profunde şi vor fi în continuare.

Ministrul Lieberman a făcut această precizare în urma relatărilor din presa americană despre informaţii atribuite unei surse israeliene, pe care preşedintele american le-ar fi transmis ministrului rus de externe.

În SUA este un scandal de proporţii, după ce Washington Post a obţinut date despre o întrevedere a preşedintelui Donald Trump cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la Washington, în timpul căreia preşedintele american ar fi dezvăluit secrete care nu ar fi trebuit să ajungă la ruşi.

După un ping pong de declaraţii, Donald Trump a menţionat că, într-adevăr, a furnizat o informaţie foarte utilă în lupta contra DAESH – organizaţia teroristă Stat Islamic.

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a încercat să atenueze gravitatea relatărilor despre informaţiile furnizate de preşedintele american.

Relaţiile de securitate între Israel şi SUA, cel mai important aliaţ sunt profunde şi fără precedent şi vor fi în continuare – a afirmat ministrul Lieberman, după o aparentă scurgere de date de la preşedintele american spre Rusia.

Presa internaţională a atribuit informaţia unei surse israeliene, iar responsabilii americani ar fi încercat să împiedice presa să publice.

Analiştii israelieni au comentat că relaţiile nu vor fi afectate. În ceea ce priveşte sursa informaţiei, nu este sigur că e din Israel sau de la un stat european.
RRA