Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii testată pozitiv cu SARS-CoV-2

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost testată pozitiv pentru COVID-19, având simptome ușoare, „asemănătoare unei răceli”, a anunţat duminică Palatul Buckingham, informează Reuters şi AFP:

Regina a fost, astăzi, testată pozitiv cu COVID. Majestatea Sa se confruntă cu simptome uşoare asemănătoare unei răceli, dar se aşteaptă să continue sarcinile uşoare, la Windsor, în cursul săptămânii viitoare„.

Suverana „va continua să primească îngrijiri medicale şi va urma recomandările corespunzătoare”, se precizează în comunicat.

Starea de sănătate a reginei de 95 de ani, cel mai longeviv monarh în viaţă, din lume, cu 70 de ani de domnie, s-a aflat în centrul atenţiei, după ce a petrecut o noapte în spital, în octombrie anul trecut, din cauza unei probleme de sănătate, care nu a fost specificată, fiind ulterior sfătuită de medicii săi să se odihnească.

Regina Elisabeta a spus miercuri, pe un ton jovial, în faţa unor membri ai Casei Regale că nu se putea mişca prea bine.

Camilla, soţia prinţului Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, a fost testată pozitiv cu Sars-Cov-2 săptămâna aceasta şi s-a plasat în autoizolare, a anunţat luni biroul de presă de la Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului. Camilla, în vârstă de 74 de ani, a contractat virusul Covid, pentru prima dată, la doar câteva zile după ce prinţul de Wales, în vârstă de 73 de ani, a fost testat pozitiv pentru a doua oară, săptămâna trecută. Atât prinţul Charles, cât şi ducesa de Cornwall sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva COVID-19 şi au primit deja şi dozele booster.

O sursă din anturajul familiei regale a dezvăluit, săptămâna trecută, pentru Reuters, că prinţul Charles s-a întâlnit cu mama lui, regina Elisabeta a II-a, cu două zile înainte să fie testat pozitiv cu coronavirus. Sursa a precizat la acea vreme că suverana nu prezenta niciun simptom şi că starea ei de sănătate este monitorizată cu atenţie.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles