Regele Charles al III-lea, primul discurs către națiune, ca monarh

Noul rege al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Charles al III-lea a declarat vineri seară, în primul său discurs către ţară, că a jelit profund moartea reginei şi le-a promis britanicilor că îi va servi întreaga viaţă, ca şi Elisebeta a II-a, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Majestatea Sa Regina, mama mea iubită, a fost o inspiraţie, un exemplu pentru mine şi pentru toată familia mea şi îi datorăm cel mai mult ce poate cineva să-i datoreze mamei sale pentru iubirea ei, pentru îndrumare, pentru înţelegere şi pentru exemplul său. Regina Elisabeta a avut o viaţă bine trăită, o promisiune a destinului ţintă şi este deplânsă de toată lumea. Această promisiune de serviciu în întreaga viaţă îl reînnoiesc şi eu astăzi. Alături de tristeţea pe care o simt împreună cu familia mea şi pe care o împărtăşesc cu toţi cei din Marea Britanie şi din întreaga lume şi din regatele în care ea a fost şef de stat şi în Commonwealth noi simţim şi recunoştinţă pentru cei 70 de ani în care mama mea, regina, a servit oameni din atât de multe naţiuni.

În 1947, la vârsta de 21 de ani, a avut o transmisiune televizată către Commonwealth şi a promis să-şi dedice viaţa, fie ea scurtă sau lungă, în serviciul poporului său. Şi a fost mai mult decât o promisiune, a fost un angajament personal profund care i-a definit întreaga viaţă. Ea a făcut sacrificii pentru această datorie, dedicaţia ei şi devotamentul său nu s-au clintit niciodată în momente de schimbare şi progres, în momente de bucurie şi sărbătoare şi în momente de tristeţe şi pierderi. În viaţa ei de serviciu am văzut respectarea tradiţiei şi a iubirii împreună cu îmbrăţişarea progresului, ceea ce ne face minunaţi, mari ca naţiune.”

Foto Agerpres

De același autor

Related Articles