Regatul Unit a păstrat un minut de reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a

Regatul Unit a a păstrat un minut de reculegere duminică seară, la orele 20.00 (19.00 GMT), în memoria Reginei Elisabeta a II-a care a decedat la 8 septembrie după mai bine de 70 de ani de domnie, transmite AFP.

Guvernul britanic a invitat publicul să participe la un Moment Naţional de Reculegere acasă, în pragul uşii sau pe străzi, ori la evenimente ale comunităţii şi priveghi.

Acest moment de reculegere a avut loc în ajunul funeraliilor de stat ale suveranei decedate la 96 de ani, mai scrie AFP.

Regele Charles al III-lea le-a mulţumit duminică seară tuturor celor care l-au susţinut pe el şi pe familia lui de la moartea, pe 8 septembrie, a mamei sale, regina Elisabeta a II-a, ale cărei funeralii luni se anunţă grandioase, cu o mulţime uriaşă şi demnitari veniţi din întreaga lume, notează AFP.

În timp ce doliul naţional care a urmat decesului suveranei se apropie de final, noul rege le-a mulţumit într-un comunicat ‘tuturor acestor nenumărate persoane’ care şi-au manifestat sprijinul.

La Londra, Edinburgh, Hillsborough şi Cardiff, noi (el şi soţia sa) am fost emoţionaţi peste măsură de toţi cei care şi-au dat osteneala să vină să aducă un omagiu serviciului întregii vieţi al iubitei mele mame, regretata regină‘, el a scris el.

Mai devreme în cursul serii, la orele 20.00 (19.00 GMT), Regatul Unit a a păstrat un minut de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

Guvernul britanic a invitat publicul să participe la un Moment Naţional de Reculegere acasă, în pragul uşii sau pe străzi, ori la evenimente ale comunităţii şi priveghi.

Suverana, care a murit la 96 de ani, a fost extrem de populară după 70 de ani de domnie, o longevitate fără precedent în istoria Marii Britanii. Atât de mult încât zeci sau chiar sute de mii de oameni au stat la coadă, până la mai bine de 24 de ore, noapte şi zi, de miercuri pentru a se reculege în faţa sicriului său, expus la Westminster Hall, cea mai veche sală a parlamentului britanic.

De același autor

Related Articles