Rămăşiţele lui Aleksei Navalnîi, predate mamei opozantului rus

Rămăşiţele lui Aleksei Navalnîi, pe care rudele acestuia le cer de peste o săptămână, după moartea acestuia în închisoare, la 16 februarie, au fost predate mamei acestuia, anunţă sâmbătă o purtătoare de cuvânt a opozantului, Kira Iarmîş, care precizează că nu ştie în ce condiţii vor fi autorizate funeralii, relatează AFP, citat de News.ro.

”Corpul lui Aleksei (Navalnîi) a fost predat mamei sale”, anunţă pe X Kira Iarmîş, mulţumindu-le tuturor celor care au cerut puterii ruse să facă acest lucru de peste o săptămână.

Ea anunţă că nu ştie dacă ”autorităţile vor împiedica (funeralii) să se desfăşoare aşa cum doreşte familia şi cum merită Aleksei (Navalnîi)”, după ce Iulia Navalnaia s-a angajat sâmbătă să continue în străinătate lupta soţului său şi l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin de faptul că împiedică predarea corpului familiei.

Kira Iarmîş a anunţat că Liudmila Navalnaia, mama opozantului rus, se afla la Salehard, capitala districtului Iamalo-Neneţia, regiunea în Arctica în care a murit fiul său, într-una dintre cele mai dure închusori din Rusia.

Susţinători ai opozantului şi numeroşi lideri din Occident l-au acuzat pe Vladimir Putin de moartea acestuia, unii evocând o ucidere, după trei ani de detenţie.

Cele mai citite

Related Articles