Radio Europa Liberă își reia transmisiunile pentru România și Bulgaria

Un comunicat de presă de la Washington, transmis miercuri seară, anunță planuri ale companiei Radio Europa Liberă de a lansa noi servicii de știri în România și Bulgaria în scopul consolidării peisajului mediatic din cele două țări.

Comunicatul îl citează pe președintele companiei REL/RL, Thomas Kent:

Sperăm în mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnaliști locali, să contribuie la dezvoltarea unei prese libere, să promoveze valorile și instituțiile democratice și să suțină dezbaterile în ambele țări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană și în celelalte organizații occidentale. Așteptăm să intrăm în parteneriat cu media locale independente și cu societatea civilă”.

Potrivit comunicatului de presă, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai societății civile și ziariști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și divizările sociale sînt pe cale să submineze sistemele lor politice.

Radio Europa Liberă/Radio Libertatea va începe să transmită, începând din decembrie 2018, reportaje multi-media, analize politice în limbile bulgară și română și să activeze în parteneriat cu instituțiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public și pentru a contracara informațiile false.

Transmisiunile Europa Liberă au încetat în Bulgaria în 2004 și în România în 2008.