Racheta căzută în Polonia provenea din Rusia, insistă Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reafirmat miercuri că racheta care a ucis două persoane într-un sat polonez în apropiere de frontiera cu Ucraina provenea din Rusia, relatează AFP.

Nu am nicio îndoială că racheta nu ne aparţinea. Cred că era o rachetă a Rusiei, conform raportului militarilor’, a declarat la televiziune şeful statului ucrainean, în timp ce responsabili ai NATO au estimat că este vorba probabil despre o rachetă din sistemul ucrainean de apărare aeriană.

El a mai afirmat că nu a primit din partea occidentalilor nicio probă privind ipoteza unui proiectil ucrainean tras pentru a doborî rachete de croazieră ruseşti, lansate asupra teritoriului ucrainean în cadrul unui atac masiv.

‘Avem dreptul de a primi probe de la partenerii noştri în spatele uşilor închise? Nu am primit nimic’, a spus Zelenski, subliniind că Kievul vrea să facă parte dintr-un grup de anchetă internaţional asupra acestui incident.

Acesta a suscitat temeri că NATO ar putea fi antrenat în conflicţ în condiţiile în care Polonia este protejată de un angajament de apărare colectivă al Alianţei Nord-Atlantice.

Rusia a negat că a tras o rachetă asupra unui sat polonez din apropiere de frontiera cu Ucraina. Varşovia a considerat şi ea că este ‘foarte probabil’ să fie vorba de un proiectil anti-aerian ucrainean.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles