Primul buletin medical dat de Casa Regală după 89 de ani. Regele Mihai se află internat de câteva zile la o clinică din Elveţia

Regele Mihai este într-o stare de slăbiciune fizică accentuată şi primeşte tratament. Anunţul a fost făcut vineri, 4 martie de Casa Regală printr-un buletin medical. Majestatea Sa este în Elveţia, internat de cinci zile, într-o clinică specializată din Lausanne.

Regina Ana este la reşedinţa sa din Aubonne, unde primeşte tratament medical, după o serie de afecţiuni, pentru care a fost internată în spital, în urmă cu o jumătate de an.

Regele se află internat de 5 zile la o clinică din Lausanne, unde este supus permanent unui tratament. Îi este alături fiica cea mare, Principesa Margareta, iar celelalte 4 fiice vor veni, la rândul lor, în Elveţia, în zilele următoare.

Buletinul medical transmis de Casa Regală descrie starea dificilă în care se află Majestatea Sa Regele:

Majestatea Sa Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică şi primeşte tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staţionară şi medicii sunt de părere că evoluţia prezintă relativă stabilitate.”

Acesta este primul buletin medical dat de Casa Regală dupa 89 de ani. Ultimul de acest fel a fost în 1927, înaintea morţii Regelui Ferdinand. Buletinele erau repetate săptămânal şi publicate în Monitorul Oficial. Conţineau detalii despre diagnostic şi starea amănunţită a sănătăţii. Erau comentate pe larg în presa vremii.

Din păcate, alături de regele Mihai nu poate fi fizic şi regina Ana, din cauza vârstei înaintate şi a propriului tratament pe care îl urmează:

„Regina Ana se află în reşedinţa privată din Elveţia şi a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai. Regina este într-o stare de sănătate stabilă şi urmează un tratament obişnuit vârstei Majestăţii Sale”.

În schimb, regele este vizitat zilnic de principesa moştenitoare Margareta şi de principele Radu:

Margareta, Custodele Coroanei şi Principele Radu văd în fiecare zi pe Majestăţile Lor şi rămân în continuare în Elveţia, alături de Rege şi Regină.

Principesele României, fiicele Majestăţilor Lor, vor programa în zilele care urmează deplasări în Elveţia pentru a-şi vedea părinţii. Ele sunt zilnic în legătură cu familia şi urmăresc, cu tristeţe şi cu speranţă, evoluţia stării de sănătate a tatălui lor.

Custodele Coroanei mulţumeşte tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare Regelui Mihai şi Reginei Ana. Familia Regală este mişcată de profunzimea simţămintelor oamenilor faţă de Rege şi Coroană, precum şi de decenţă şi respectul cu care mass-media a reflectat tristul şi îngrijorătorul eveniment.

Sursa: stiri.ro

De același autor

Related Articles