Agenții FBI au respins o solicitare recentă venită de la Casa Albă, în care li se cerea să cenzureze în mod public acele articole de presă care expuneau discuțiile controversate purtate de asociații președintelui Donald Trump cu reprezentanții Rusiei.
Un reprezentant al administrației prezidențiale a explicat că o asemenea solicitare a fost formulată doar după ce FBI a sugerat că nu crede în veridicitatea materialelor apărute în presă cu privire la legăturile dintre asociații lui Trump și Rusia, transmite CNN.
Cei de la Casa Albă au cerut sprijinul mai multor agenții guvernamentale, pentru a declara că informațiile apărute în presă erau false și că nu au existat discuții cu Rusia. Însă, sunt cel puțin bizare discuțiile directe dintre Casa Alba și FBI, întrucât există restricții vechi de decenii cu privire la asemenea contacte între instituțiile Statelor Unite.
O asemenea solicitare venită din partea administrației prezidențiale reprezintă o încălcare a procedurii care limitează comunicarea în timpul unei anchete desfășurate de către FBI.

„Nu am încercat să eliminăm materialele de presă. Le-am cerut jurnaliștilor să spună adevărul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.
Directorul FBI a respins imediat solicitarea, întrucât există o anchetă în desfășurare cu privire la presupusele legături dintre asociații președintelui Donald Trump și Rusia.  (ziare.com)