Posibil atentat terorist în Germania. Un bărbat înarmat a deschis focul într-un cinematograf

UPDATE:

Un bărbat înarmat care s-a baricadat joi după-amiază într-un cinematograf din oraşul Viernheim, vestul Germaniei, a fost ucis de poliţie, au declarat autorităţile locale, care au dat asigurări că nu au existat alte victime sau răniţi, relatează AFP.

‘Atacatorul s-a deplasat în complexul de cinematografe şi dădea impresia că are probleme psihice. Bărbatul avea asupra sa o puşcă sau un ‘pistol lung’ şi forţele speciale au intervenit şi l-au împuşcat’, a declarat ministrul de interne al landului Hesse, Peter Beuth, în parlamentul regional.

‘Nu există nicio dovadă că alte persoane în afară de atacator au fost rănite sau ucise’, a afirmat Beuth, adăugând că bărbatul a luat ‘ostatici’.

Iniţial, mai multe publicaţii germane, printre care Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) şi cotidianul Bild, au afirmat că în atac au fost rănite între 20 şi 50 de persoane. În cele din urmă, presa locală a făcut cunoscut că mai multe persoane din cinematograf au suferit intoxicaţii după ce au inhalat gaze lacrimogene.

Pentru momenţ nu există nicio informaţie cu privire la identitatea sau motivele agresorului. Potrivit agenţiei de ştiri DPA, surse din cadrul serviciilor de securitate au dat asigurări că atacul nu a avut “nicio legătură cu terorismul”.

**************

Forţele de ordine din oraşul german Viernheim au înconjurat un cinematograf în care un individ înarmat a deschis focul. Se vorbeşte că ar fi fost răniţi între 25 şi 50 de oameni. Un ziar local care citează oficiali ai Ministerului de Interne scrie că atacatorul a fost împuşcat de forţele de ordine şi a murit.

Conform primelor informaţii, atacatorul purta cagulă şi era înarmat cu o armă de atac. De asemenea, ar fi avut o centură de gloanţe.

Unele surse, citate de presa germană, spun că bărbatul ar fi luat şi ostatici. Un purtător de cuvânt al poliţiei germane a confirmat că este vorba despre o situaţie periculoasă, fără să dea alte detalii.

Există şi informaţii conform cărora răniţii nu ar fi fost împuşcaţi, ci intoxicaţi cu gaze iritante, nu este clar dacă din cele folosite de poliţişti sau de atacator.

Un cotidian local din Veirnheim, care citează Ministerul de Interne, scrie că bărbatul, care ar avea probleme psihice, a tras patru focuri de armă după ce a intrat în cinematograf. El ar fi fost împuşcat de forţele de ordine şi ar fi murit.

Oraşul Viernheim, care are 33.000 de locuitori, se află la circa 25 de kilometri distanţă de Frankfurt.

Sursa: digi24.ro

Foto: huff.ro

De același autor

Related Articles