ExtragereContribuabilii portughezi vor putea, începând din aprilie, să câştige o maşină la ‘loteria facturilor’, o tragere la sorţi săptămânală menită să sporească lupta împotriva fraudei fiscale în această ţară ce primeşte asistenţă financiară internaţională, a anunţat joi guvernul, citat de AFP, citată de Agerpres.  ‘Această loterie a ‘facturilor norocoase’ are drept scop încurajarea contribuabililor în lupta împotriva economiei subterane, prevenirea evaziunii fiscale şi a concurenţei neloiale’, a anunţat guvernul într-un comunicat publicat la sfârşitul Consiliului de Miniştri. Este vorba despre ‘o tragere la sorţi în vederea recompensării consumatorilor care solicită o factură, precizând numărul lor de identificare fiscală, atunci când achiziţionează bunuri şi servicii’, a explicat Ministerul de Finanţe într-o notă.
Statul va pune la bătaie o maşină în fiecare săptămână începând din aprilie şi va organiza trageri la sorţi speciale de Crăciun şi la vară. Regulile acestei oferte urmau să fie detaliate spre finalul zilei de secretarul de stat pentru afacerile fiscale Paulo Nuncio.
În schimbul unui împrumut de 78 de miliarde de euro acordat în mai 2011 de Uniunea Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional, Portugalia şi-a asumat sarcina de a implementa un exigent program de austeritate bugetară ce s-a tradus mai ales printr-o creştere puternică a impozitului pe venit.

Sursa: AGERPRES