La Ierusalim, poliţia este iar în alertă după tulburările violente de ieri, de pe Esplanada Moscheilor, când palestinienii au atacat cu pietre forţele de ordine.În jurul Oraşului Vechi, poliţia a închis anumite străzi şi şi-a mărit efectivele care patrulează pentru a preîntâmpina incidente înainte şi după rugăciunile de vineri ale musulmanilor.

Corespondentul RRA, Dragoş Ciocîrlan:

-Bucuria palestinienilor şi declaraţiile de victorie ale acestora după ridicarea măsurilor de securitate la intrările pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim s-au transformat ieri în tulburări violente. Forţele de ordine au fost atacate cu pietre şi s-a răspuns în consecinţă. Pentru a se evita noi manifestări violente, poliţia din Ierusalim este în alertă, cu efective sporite în zona Oraşului Vechi.

Un reprezentant al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei a declarat că este periculos comportamentul forţelor de ordine, cu toate că acestea au fost nevoite să riposteze la atacurile cu pietre. Potrivit unor relatări, tineri palestinieni au vrut să distribuie dulciuri în semn de victorie, dar forţele de ordine le-au blocat accesul. Poliţia a anunţat că măsurile de securitate sunt necesare pentru a preveni introducerea de arme la Locurile Sfinte musulmane după atacul terorist din 14 iulie.

Şeful poliţiei din Ierusalim a anunţat că astăzi este limitată vârsta pentru acces la Moscheea Al-Aqsa. Accesul la Esplanada Moscheilor de pe Muntele Templului din Ierusalim a fost oprit pentru bărbaţii cu vârstele sub 50 de ani; pentru femei nu există restricţii de acces.  RRA