Un american a ucis un indian și a rănit un altul, după ce a deschis focul asupra lor și le-a strigat „Plecați din țara mea!”, fiindcă crezuse că cele două victime sunt originare din Orientul Mijlociu. Cei doi bărbați de origine indiană, angajați în sectorul de înaltă tehnologie, au fost luați drept ținte într-un bar din Kansas, în timp ce priveau un meci la televizor. Unul dintre ei locuia în SUA de peste 10 ani, transmite AFP. Această crimă cu motivații aparent rasiste a creat emoție în comunitatea indiană din SUA până în India.
Autoritățile l-au inculpat pe presupusul trăgător, Adam W. Purinton, în vârstă de 51 de ani, pentru asasinat și două tentative de asasinat. Cauțiunea sa a fost stabilită la două milioane de dolari. El a fost reținut după focurile de armă, în alt restaurant din acest stat din centrul SUA, unde se lăudase că a ucis doi bărbați originari din Orientul Mijlociu, potrivit jurnalului Kansas City Star.
Srinivas Kuchibhotla a fost ucis, iar Alok Madasani, rănit. Ambii erau în vârstă de 32 de ani și lucrau pentru firma GPS Garmin. Un tânăr de 24 de ani care a încercat să șe așeze între victime și atacator a fost de asemenea rănit în incident. FBI a preluat ancheta pentru a stabili dacă aceasta este într-adevăr o crimă cu caracter rasist, autoritățile locale neavând încă o certitudine în acest sens.
Organizatia Hindu American Fondation a condamnat acest atac, cerând ca el să fie tratat ca o crimă rasistă. „Orice altceva ar fi o nedreptate pentru victime și familiile lor”, a indicat organizația. Guvernul indian și-a exprimat de asemenea emoția. „Sunt șocată de împușcăturile din Kansas”, a scris pe Twitter Sushma Swaraj, ministrul de Externe al Indiei.
Acest atac a survenit într-un context tensionat în SUA, care au cunoscut o creștere a delictelor cu caracter rasial și antisemit în ultimele luni.  (ziare.com)