Platformele de social media susţin că iau măsuri pentru a elimina conţinutul despre atacurile din Noua Zeelandă

30

Platformele Facebook şi Twitter au declarat vineri că vor elimina conţinutul care vizează atacurile în masă care au avut loc la două moschei din Noua Zeelandă şi în urma cărora au fost ucise 49 de persoane şi au fost rănite mai mult de 20.

Unul dintre presupuşii atactori a transmis live pe Facebook imagini ale atacului dintr-o moschee din oraşul Christchurch, copiind masacrele din jocuri video, după ce a publicat un “manifest” în care îi acuza pe imigranţi. Imaginile video postate live online în timp ce atacul se desfăşura, îl înfăţişau pe acesta în timp ce conducea către o moschee, intra în ea şi trăgea la întâmplare în oamenii dinăuntru. Credincioşii, decedaţi sau răniţi, era întinşi pe podea.

Agenţia Reuters nu a putut confirma autenticitatea imaginilor. “Poliţia ne-a avertizat în privinţa unui video de pe Facebook la scurt timp după ce transmisia live a început şi am şters imediat conturile de Facebook şi Instagram ale atacatorului şi filmarea“, a postat Facebook pe Twitter. “Vom elimina, de asemenea, orice laudă sau susţinere a crimelor şi atacatorilor, de îndată ce vom afla despre ele