Peste jumătate din teritoriul Italiei este de azi în zona roşie, cu risc ridicat de contagiune şi restricţiile cele mai severe.

Rata de infectare e peste 7%, iar autorităţile au anunţat aproape 20.000 de cazuri şi 300 de decese în ultimele 24 de ore. Ministrul sănătăţii spune că săptămâna aceasta sosesc 3 milioane de doze de vaccin şi premierul Draghi are astăzi o întâlnire cu liderii regionali, pentru îmbunătăţirea campaniei de imunizare.

Italia rămâne închisă până în luna mai. De astăzi, mai mult din jumătate din peninsulă va fi inclusă în zona roşie, cu cele mai severe restricţii anti-COVID, cu Calabria, Toscana şi Valle d’ Aosta, care se adaugă la cele şapte regiuni deja de două săptămâni în carantină şi la provincia autonomă Trento.

Lazio, regiune din care face parte şi Roma, revine la zona portocalie, cu magazine deschise şi în care restaurantele pot oferi măcar prânzul clienţilor. Rămâne în continuare la nivel naţional obligatorie izolarea de noapte între orele 22:00 şi 5:00 dimineaţa şi interzicerea deplasărilor în afara localităţii de rezidenţă.

La sfârşitul săptămânii, însă, între 3 şi 5 aprilie, Paştele Catolic se va sărbători mai mult în case. Pentru a participa la slujbe este nevoie de o declaraţie pe propria răspundere şi sunt permise deplasările doar la bisericile din apropierea locuinţei.