Peste 180 de persoane au murit în prima zi a armistițiului în Siria

Cel puțin 180 de persoane au fost ucise în Siria în prima zi a armistițiului parțial, mai mult de jumătate dintre ele pierzându-și viața într-un atac al grupării jihadiste Statul Islamic în nordul țării, a transmis Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit DPA.

În atacul Statului Islamic asupra orașului de frontieră Tel Abyad, controlat de kurzi, și a altor orașe și sate din apropiere au murit 70 de jihadiști, 20 de luptători kurzi și zece civili, a precizat OSDO.

În alte zone din țară, 25 de civili au fost uciși în bombardamente și tiruri de armă.

Separat, o persoană a murit din cauza torturii într-o facilitate guvernamentală, iar alte două au murit din cauza lipsei de alimente și de îngrijiri medicale în suburbia Daraya din Damasc, aflată sub asediu, potrivit organizației non-guvernamentale, care adună informații de la o rețea de activiști din întreaga Sirie.

Ciocniri violente în diverse zone din țară între forțe guvernamentale, rebeli și jihadiștii Statului Islamic au dus de asemenea la moartea a peste 50 de luptători din ambele tabere, potrivit OSDO.

Conform înțelegerii, grupurile care au semnat textul nu trebuie atacate, însă sunt permise în continuare acțiunile împotriva organizațiilor desemnate de ONU ca fiind teroriste, precum Statul Islamic sau Frontul al-Nusra, ramura siriană a Al-Qaeda.

Rusia și SUA au creat un mecanism pentru a face schimb de informații privind localizarea grupurilor care au semnat armistițiul.

AGERPRES

De același autor

Related Articles