Personalul de la sol al Lufthansa intră în grevă marți, anunță sindicatul

Personalul de la sol al companiei aeriene germane Lufthansa va intra în grevă marți, a anunțat duminică sindicatul Verdi, anunțând cea mai recentă acțiune sindicală care a afectat sectorul transporturilor din Germania, în condițiile în care angajații cer mai multe salarii.

Greva este programată să înceapă marți la ora 4.00 a.m. și să se încheie miercuri la ora 7.10 a.m., a precizat sindicatul. Aeroporturile afectate sunt Frankfurt, Munchen, Hamburg, Berlin, Duesseldorf, Köln și Stuttgart, transmite Reuters.

O grevă similară a dus la anularea a 900 din cele 1.000 de zboruri planificate la începutul lunii februarie, afectând aproximativ 100.000 de pasageri.

Ramura de servicii la sol se numără printre mai multe grupuri de lucrători ai Lufthansa care se află în negocieri privind contractele colective de muncă.

Verdi cere o creștere salarială de 12,5% pentru 25.000 de lucrători de la sol, sau cel puțin 500 de euro, echivalentul a 544,30 dolari pe lună în plus pe o perioadă de 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru a compensa inflația.

Germania, cea mai mare economie europeană, a fost lovită de o serie de greve la nivel național care au afectat transportul aerian, feroviar și public.

Acesta nu este singurul aeroport german afectat de greve din acest an. Acum mai puțin de o lună, personalul de securitate din mai multe aeroporturi au cauzat anularea sau întârzierea a peste 1.100 de zboruri, dintre care și spre România. Aeroporturile afectate la acel moment au fost cele de la Frankfurt, Hamburg, Bremen, Berlin, Leipzig, Düsseldorf, Koln, Hanover, Stuttgart, Erfurt şi Dresda.

Compania aeriană germană Lufthansa a precizat că intenţionează să opereze cea mai mare parte a zborurilor sale pe distanţe lungi programate pentru ziua de joi, chiar şi la hub-ul său important de la Frankfurt. Aeroportul de la Munchen, unde este al doilea mare hub al Lufthansa, nu ar urma să fie afectat de grevă iar compania se aşteaptă ca operaţiunile să se deruleze fără probleme.

Lufthansa a precizat că pasagerii pentru zborurile în interiorul Germaniei pot să îşi schimbe biletul de avion pentru o călătorie cu trenul, indiferent dacă zborul lor va fi anulat sau nu. 

Foto tourismguide.com

Cele mai citite

Related Articles