La Paris, participarea la vot a românilor care trăiesc în Franța este ridicată.

La secțiile de votare deschise la Ambasada României de la Paris și la secțiile apropiate, de la Consulat și de la Institutul Cultural Român, s-au format cozi. Cei care intrau acum câteva minute mi-au spus că au așteptat undeva peste o oră pentru a putea vota.
Atmosfera este calmă, oamenii așteaptă în liniște.Până acum nu a fost înregistrat niciun fel de incident la secțiile de votare ale României deschise în Franța. În total sunt 17 secții de votare înregistrate pentru românii din Franța, dintre care opt la Paris – patru în centru, în zona ambasadei, și alte patru în localitățile din zona pariziană.


Şi francezii votează deja de patru ore. Cei 47 de milioane de alegători își vor desemna cei 79 de reprezentanți în viitorul Parlament European, având posibilitatea să opteze pentru una dintre cele 34 de liste de candidați.

În urmă cu doar câteva minute (ora 13.00) a fost anunțată prima cifră privind participarea la vot în Franța: 19,26% – un scor foarte-foarte bun, chiar surprinzător de bun pentru alegerile parlamentare.