Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege care prevede castrarea chimică a pedofililor

Rada Supremă de la Kiev a adoptaţ joi, o lege care permite castrarea chimică a persoanelor acuzate de pedofilie, titrează publicaţia „Golos”, citată de Rador.

„Legislaţia ucraineană nu prevede condamnarea pe viaţă ca pedeapsă pentru infracţiunile sexuale împotriva minorilor. Prin urmare, este puţin probabil ca violatorul să nu se întoarcă la ‘vechea sa ocupaţie’, după ce este eliberat” – a atras atenţia iniţiatorul legii, liderul Partidului Radical din Ucraina, Oleg Liaşko.

Publicaţia „Golos” menţionează că parlamentarii ucraineni au examinat două proiecte de lege menite să înăspreacă pedepsele pentru infracţiuni de act sexual cu minori. Astfel, pe lângă înfiinţarea unui registru unic al condamnaţilor pentru astfel de infracţiuni, cele două documente propun castrarea chimică a celor condamnaţi în asemenea cazuri prin administrarea de medicamente speciale, pentru inhibarea impulsurilor sexuale.

Dacă primul proiect de lege propune aplicarea forţată a metodei castrării chimice, celălalt document, adoptat doar în prima lectură, prevede ca utilizarea acestei măsuri să se facă doar în cazul în care persoana condamnată solicită în mod voluntar acest lucru după ce executaă cel puţin zece ani din pedeapsă. În pluş primul proiect de lege presupune că registrul celor condamnaţi pentru pedofilie va putea fi consultat de către toţi cetăţenii, în timp ce al doilea proiect propune ca la acest registru să aibă acces doar poliţia şi instituţiile de învăţământ.