Parlamentul britanic a eşuat din nou în găsirea unei soluţii alternative pentru Brexit

Parlamentul britanic a eşuat din nou în găsirea unei soluţii alternative pentru Brexit. Toate cele patru amendamente care au fost supuse ieri votului au fost respinse, ceea ce înseamnă că sunt tot mai mari şansele unei ieşiri nereglementate din Uniunea Europeană la 12 aprilie.

Deputaţiii britanici au respins toate opţiunile pe care le-au avut la dispoziţie, dar de această dată diferenţele au fost mai mici. Amendamentul care s-a apropiat cel mai mult de o majoritate a fost cel care propunea rămânerea Regatului Unit în Uniunea Vamală, care a fost respins cu doar 3 voturi în plus, în timp ce susţinătorii unui nou referendum au pierdut la o diferenţă de 12 voturi.

Amendamentul propus de deputatul conservator Nick Boles, care viza accesul la Piaţa unică, a fost respins cu majoritate de 21 de voturi, fapt ce l-a determinat pe acesta să îşi anunţe demisia din partidul din care face parte.

”E dezamăgitor că nicio soluţie nu a beneficiat de o majoritate, dar reamintesc că cordul premierului a fost respins cu o largă majoritate de trei ori. Dacă aceea înţelegere a putut fi votată de trei ori, atunci Parlamentul ar trebui să aibă ocazia de a votat din nou opţiunea unei uniuni vamale”, a declarat liderul laburist Jeremy Corbyn.

Guvernul se va reuni astăzi, pentru a stabili strategia pe care intenţionează să o adopte în privinţa Brexitului.