Parisul este prima capitală europeană unde locuitorii nu mai pot închiria trotinete electrice

Decizia a fost adoptată prin referendum, după sute de accidente rutiere. Cei care deţin un astfel de mijloc de deplasare îl pot folosi în continuare, dar respectând reguli mult mai stricte.

15.000 de trotinete au dispărut de pe străzile Parisului. Cele trei companii care le închiriau le-au retras treptat pentru a le redistribui în alte orașe franceze și europene, unde oferă acest serviciu.

Aproape 90% dintre parizienii care au votat la referendumul din aprilie s-au pronunțat împotriva trotinetelor electrice cu autoservire. Numai anul trecut, acestea au fost la originea a peste 400 de accidente rutiere, dintre care trei mortale la Paris.

Pe lângă problemele rutiere, se pare că nu sunt atât de ecologice pe cât se pretinde. Abandonate peste tot pe stradă, trotinetele sunt recuperate noaptea de camionete pe benzină sau pe motorină, care poluează.

Sunt destui însă care le regretă, pentru că le considerau un mijloc de deplasare rapid şi ieftin. Cei care dețin trotinete personale le vor putea folosi în continuare pe străzile și bulevardele pariziene, adaptându-se însă regulilor mult mai stricte adoptate recent pentru toate drumurile publice din Franța.

Utilizatorii trebuie să aibă vârsta de peste 14 ani, să nu depășească viteza maximă de deplasare de 25 de kilometri pe oră, să nu circule doi sau mai mulți pe același vehicul, să le echipeze cu semnalizare intermitentă pentru schimbarea direcției de mers și cu stop pe frână.RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI

De același autor

Related Articles