Papa Francisc: Uniunea Europeană riscă să moară

27 de lideri ai statelor Uniunii Europene – printre care şi preşedintele României, Klaus Iohannis, veniţi special în capitala italiană pentru sărbătorirea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, au fost primiţi la Vatican de Papa Francisc.

Uniunea Europeană riscă să moară, dacă nu va regăsi idealurile fondatorilor săi, a spus în intervenţia sa, Suveranul Pontif. Cu o zi înaintea aniversării Tratatului de la Roma, preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primit în audienţă alături de ceilalţi 26 de şefi de stat şi de guvern la Vatican de către Papa Francisc.
Suveranul Pontif a îndemnat la o mai mare solidaritate europeană ca antidot la formele moderne de populism şi a avertizat că UE riscă să moară fără o nouă viziune în condiţiile în care aceastã structură se confruntă cu un vid de valori şi şi-a pierdut simţul direcţiei.

Papa Francisc: Europa îşi găseşte o nouă speranţă când priveşte cu deschidere către viitor, când este deschisă către tineri oferindu-le perspective serioase de educaţie şi posibilităţi reale de a intra pe piaţa muncii, când investeşte în familie, când respectă idealurile cetăţenilor ei, când îşi oferă posibilitatea de a avea copii fără teama că nu-i vei putea întreţine, când apără viaţa în toată sacralitatea sa.

Ideea de solidaritate şi unitate în cadrul UE este susţinută şi de România. Într-un document transmis tuturor statelor membre înaintea acestui summit, ţara noastră pledează pentru o UE mai puternică, mai consolidată şi mai coezivă.  RRA

Cele mai citite

Related Articles