Papa Francisc se roagă pentru Ucraina!

Suveranul Pontif s-a arătat îngrijorat de „scenarii tot mai alarmante” care se profilează în Ucraina şi care ameninţă „pacea tuturor” şi este dezamăgit de faptul că eforturile diplomatice nu au dat rezultate.

Am o mare durere în suflet în faţa agravării situaţiei în Ucraina. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii tot mai alarmante. La fel ca mine, multă lume este neliniştită şi îngrijorată”, a spus Suveranul Pontif la finalul audienţei sale generale săptămânale miercuri, 23 februarie.

Papa adăugat că se roagă pentru ca părțile implicate „să se abțină” de la decizii care „pot provoca și mai multă suferință populațiilor” prin destabilizarea păcii între state și „discreditarea dreptului internațional”.

Astfel, acesta a declarat ziua de 2 martie, Miercurea Păresimilor, care marchează începutul postului catolicilor, drept „zi de post şi rugăciune pentru pace în Ucraina”.

Papa a „lansat un apel” către „toţi cei care au o responsabilitate politică să facă un examen serios de conştiinţă în faţa lui Dumnezeu. „El vrea ca noi să fim fraţi şi nu inamici”, a subliniat Suveranul Pontif.

De același autor

Related Articles