Papa Francisc: ”Rușine pentru sângele inocent!”

20.000 de pelerini au asistat aseară, până la miezul nopţii, la Colosseum-ul din Roma, la procesiunea care aminteşte de Drumul Crucii, condusă, conform tradiţiei, de Papa Francisc.

Ruşine pentru toate imaginile de devastare, de distrugere şi de naufragiu care au devenit obişnuite în viaţa noastră! Ruşine pentru sângele inocenţ care zilnic este vărsat de femei, copii, migranţi şi de persoane persecutate din cauza culorii pielii lor sau din cauza apartenenţei etnice şi sociale şi din cauza credinţei! “– acesta a fost strigătul Suveranului Pontif la finalul procesiunii Drumul Crucii de la Colosseum.

De data acesta, textele meditaţiilor au fost pregătite de o femeie Anne-Marie Pelletier, câştigătoarea Premiului Ratzinger pentru Teologie, care a evidenţiat tot mai mult prezenţa feminină şi a adus în prim-plan drama războaielor, a migranţilor, a familiilor distruse şi a copiilor violentaţi.

Crucea a fost purtată de cardinalul vicar Agostino Vallini, de o familie din Roma, de reprezentanţi ai organizaţiilor religioase şi laice din diferite ţări, între care Egipt, Portugalia şi Columbia, unii dintre ei cu handicap şi de doi chinezi. RRA

De același autor

Related Articles