Papa Francisc a decis “să ierte persoanele care au avortat şi se căiesc”

papafrancisc

Papa Francisc le-a solicitat tuturor preoţilor catolici ca în timpul “Jubileului milostivirii”, care va începe în luna decembrie, să ierte persoanele care au avortat sau care au provocat avorturi, condiţia fiind ca acestea să se căiască.

Într-un mesaj adresat organizatorului Anului Sfânt al Milostivirii, Suveranul Pontif a prezentat câteva dintre prevederile datorită cărora cît mai multe persoane, îndeosebi bolnavi sau deţinuţi, ce nu pot merge la biserică să se căiască, să poată beneficia de iertarea greşelilor.

Însă cea mai importantă prevedere vizează avortul.

Papa anunţă că a decis să le acorde tuturor preoţilor catolici, în Anul jubiliar, posibilitatea de a-i ierta de păcatul avortului pe toţi aceia care l-au provocat şi care, căindu-se, cer iertare.

“Iertarea lui Dumnezeu acordată oricărui om care se căieşte nu poate fi negată”, a adăugat Suveranul Pontif, referindu-se şi la femeile care au făcut acest lucru, cu atât mai mult dacă acestea mărturisesc.

Papa Francisc se arată în scrisoare sensibil faţă de ele.

“Drama avortului este trăită de unii cu conştiinţă superficială, ei nedându-şi seama de răul foarte grav pe care un astfel de act îl implică. În schimb, mulţi alţii, deşi consideră momentul ca pe un eşec, apreciază că nu au avut alte căi de parcurs. Mă gândesc la toate femeile care au recurs la avort”, a mai spus Papa Francisc.

Cu ocazia celei de-a doua aniversări a alegerii sale în scaunul pontifical, în 11 martie, Papa Francisc a anunţat un An sfânt extraordinar, din 8 decembrie 2015 până în 20 noiembrie 2016.

Milioane de pelerini vor veni la Roma, dar jubileul va fi organizat şi în toate diocezele din lume, relatează France Presse.

Sursa şi foto: www.romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles