P. Szijjarto: PE s-a situat de partea unui terorist şi împotriva Ungariei

Guvernul de la Budapesta a decis să sesizeze mai multe organizaţii internaţionale din cauza unei rezoluţii critice la adresa Ungariei, adoptate recent de Parlamentul European şi în care se face referire şi la condamnarea unui cetăţean sirian la închisoare pentru terorism.

Corespondentul RRA la Budapesta, Emil Groza, transmite că ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat că guvernul ungar va sesiza organismele specializate în domeniul combaterii terorismului din cadrul ONU, Consiliul Europei, OSCE şi NATO şi va cere verificarea rezoluţiei Parlamentului European.

Peter Szijjarto a amintit că în 2015 au avut loc unele incidente după închiderea frontierei ungaro-sârbe, când mai mulţi imigranţi ilegali, coordonaţi de un cetăţean sirian, au aruncat cu pietre şi alte obiecte spre poliţiştii ungari şi a precizat că prin rezoluţia adoptată în data de 17 mai, Parlamentul European s-a situat de partea unui terorist şi împotriva Ungariei, într-o perioadă în care Europa se confruntă cu cele mai grave ameninţări teroriste.

În rezoluţia adoptată recent de Parlamentul European se arată că sirianul a fost condamnat la închisoare în urma unui proces neechitabil, doar pentru că a folosit un megafon pentru atenuarea tensiunilor şi pentru că a aruncat trei obiecte spre poliţiştii de frontieră. RRA

De același autor

Related Articles