Operaţiune anti-teroristă în desfăşurare în Ucraina

antitero ucraina

În estul Ucrainei se desfăşoară o amplă operaţiune anti-teroristă pentru eliberarea clădirilor guvernului controlate în nouă oraşe din regiunea Doneţk de manifestanţi civili sau grupuri înarmate. Potrivit preşedintelui interimar ucrainean, Oleksandr Turcinov, scopul operaţiunii, care este dirijată într-un mod responsabil, îl constituie protejarea cetăţenilor şi stoparea crimelor şi a încercărilor de divizare a ţării.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a avertizat astăzi la Beijing, unde se află în vizită, că orice ordin al autorităţilor ucrainene pentru folosirea forţei împotriva separatiştilor pro-ruşi din estul ţării va ameninţa dialogul internaţional de peste două zile de la Geneva, între Ucraina, Rusia, Statele Unite şi Uniunea Europeană, pentru detensionarea crizei.

Situaţia din Ucraina a fost discutată şi în Luxemburg de miniştrii europeni ai apărării, în cea de-a doua zi a Consiliului de Afaceri Externe. La întrunire a participat şi secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen, care a cerut Rusiei să contribuie la detensionarea situaţiei din Ucraina şi să declare clar că nu sprijină acţiunile violente ale separatiştilor pro-ruşi.

Sursa foto: www.b365.ro

Cele mai citite

Related Articles