OMS cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măştii de protecţie

Creşterea cazurilor COVID la nivel mondial ne apropie cu paşi repezi de un nou set de restricţii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că virusul SARS CoV-2 „circulă liber” şi că numărul deceselor la nivel mondial este inacceptabil de mare, recomandând guvernelor să ia măsuri, precum obligativitatea purtării măştii de protecţie şi ventilarea spaţiilor închise.

Şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că, subvariantele Omicron continuă să genereze noi valuri de îmbolnăviri, spitalizări şi decese în întreaga lume.

Deşi numeroase ţări au renunţat aproape complet la restricţiile privind coronavirusul, directorul general al organizaţiei a subliniat că pandemia „nu este nici pe departe încheiată”.

Sunt îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească – punând o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate şi a lucrătorilor din domeniul sănătăţii, care sunt încorsetaţi. Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendinţa de creştere a numărului de decese„, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Sky News.

Centaurus, noua variantă COVID care îi sperie pe medici 

Printre variantele şi subvariantele urmărite de OMS se numără BA.2.75 care a fost descoperită pentru prima dată în India în luna mai. Oamenii de ştiinţă spun că varianta, supranumită Centaurus ar putea fi capabilă să se răspândească rapid şi să ocolească imunitatea de la vaccinuri şi infecţiile anterioare.

Sursa foto: 9 AM

De același autor

Related Articles