Olanda: Incident armat – posibil de natură teroristă, soldat cu mai mulţi răniţi

155

Mai multe persoane au fost rănite luni într-un incident armat care a avut loc într-un tramvai în centrul oraşului olandez Utrecht şi care ar putea fi de natură teroristă, a anunţat poliţia locală, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Joost Lanshage, a declarat că forţele de ordine iau în calcul posibilitatea ca incidentul să fie de natură teroristă, în timp ce premierul Mark Rutte s-a declarat ”profund îngrijorat”.

Postul public de radio olandez a anunţat că securitatea a fost sporită la sediul guvernului din Haga, iar instituţia care se ocupă cu coordonarea antiteroristă desfăşoară o reuniune de criză după incident.

Potrivit poliţiei din Utrechţ o piaţă din apropierea unei staţii de tramvai situată în afara centrului oraşului a fost încercuită, echipe de intervenţie sosind la faţa locului. Incidentul a avut loc la ora locală 10:45 (09:45 GMT).

Atac armat în Piaţa 24 Octombrie. Au fost semnalaţi mai mulţi răniţi. O operaţiune de salvare este curs de desfăşurare‘, a anunţat poliţia pe Twitter, precizând că este vorba ”de un atac armat într-un tramvai ‘şi că la faţa locului au fost trimise mai multe elicoptere cu echipaje medicale.

Detalii suplimentare despre incident nu au fost încă făcute publice. Echipaje de intervenţie se aflau la faţa locului şi poliţia a cerut populaţiei să evite circulaţia în zona în care s-a produs incidentul.

Mai multe focuri au fost trase într-un tramvai şi câteva persoane au fost rănite. Elicopterele sunt la faţa locului şi nu au fost efectuate arestări‘, a declarat de asemenea purtătorul de cuvânt al poliţei locale, Joost Lanshage.

Mai mulţi martori au declaraţ citaţi de EFE, că un bărbat a scos o armă şi a început să tragă la întâmplare şi fără oprire în trecători, după care a fugiţ fără ca în prezent să se ştie unde s-ar afla acesta.

Potrivit televiziunii locale RTV Utrecht, care a citat un martor ocular, o femeie a fost văzută întinsă pe pământ. Mai mulţi oameni au fugit de la faţa locului, a declarat martorul.

foto Agerpres