O imigrantă ilegală a dat naştere la gemeni pe Marea Mediterană, în drum spre Europa

Mii de refugiaţi şi alţi imigranţi continuă să-şi rişte viaţa în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în statele Uniunii Europene.

Unii dintre imigranţi reuşesc să ducă la capăt periculoasa călătorie, alţii nu. Potrivit ultimelor informaţii, la bordul unei ambarcaţiuni rudimentare aflate în dreptul coastelor Libiei, una dintre imigrante, originară din Eritreea, a dat naştere la gemeni, cei doi venind pe lume prematur, cu o lună mai devreme. Atingând coastele europene, mama şi cei doi nou-născuţi au fost transportaţi cu elicopterul la un spital din Palermo, în Italia.

„Eu şi soţul meu am fugit din Eritreea în Sudan, ca să scăpăm de serviciul militar obligatoriu. Făcusem deja trei ani”, spune Merhawit Tesfamariam, mama gemenilor născuţi pe mare.

Pentru că nu aveau destui bani, soţul tinerei a rămas în Sudan, iar ea a plătit mii de dolari unor călăuze, să o ducă în Libia. A traversat deşertul, apoi a stat cinci luni în Tripoli, unde a dormit pe stradă. Deşi însărcinată, nu a mers niciodată la doctor. Săptămâna trecută, traficanţii au urcat-o într-o barcă plină cu femei şi copii, cu destinaţia Italia. A intrat în travaliu a doua zi, pe mare, iar femeile din barcă au ajutat-o să nască.

„Au urmat ore de nelinişte, de dureri, fără mâncare sau medicamente. Îmi era groază că gemenii nu vor supravieţui”, adaugă mama gemenilor născuţi pe mare.

Ajunsă pe coastele Italiei, refugiata din Eritreea a fost dusă cu elicopterul la o maternitate din Palermo. Gemenii, doi băieţi, au fost puşi imediat în incubatoare: unul cântărea doar 1 kilogram şi 300 de grame, celălalt puţin peste un kilogram şi jumătate. Acum sunt bine. La fel şi tânăra mămică.

“Femeia a fost extrem de norocoasă, pentru că a fost o naştere prematură făcută în condiţii necorespunzătoare şi exista riscul unor complicaţii care ar fi putut culmina cu moartea mamei sau a gemenilor”, a declarat un medic de la spitalul din Palermo.

Sursa: CNN International

De același autor

Related Articles